Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет за размер на гуми

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Съвет за размер на гуми

Здравейте колеги, има доста изписано по тази тема, но не открих това, което ме вълнува .. та затова пускам и тази тема. Имам комплект зимни гуми, които са 185/60/15 и има още доста живот в тях. Мисля да ги слагам на 147 фейслифт(ако е от значение), но тъй като това не е оригиналния размер, който е на 65 височина и съм в лека дилема дали няма да имам ядове. Та по изгодно ще ми е, ако си взема джанти 15-ки с тези гуми или нови 16-ки зимни гуми на джантите, които имам. Какво бихте ме посъветвали? Благодаря на отзовалите се!

Аз бих ти каза да си караш с тях, ако са много хубави. Да не ти прави много впечатление, че са малко по-ниски. Когато карах Браво ХГТ зимните ми бяха 185/55/15, ако не греша и съм минавал навсякъде, че даже и там където не е било разчиствано. Ще ти вози малко по-грубо де, тва е ясно, но ако не ти е проблем си ги карай.
    Alfa Romeo GT 1.9 16V JTD
    Lancia Musa 1.4i 16V Automatic
    Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer

Comment

По-добре си вземи джанти за сегашните ти гуми
      94' Fiat Punto 1.2 Rosso Swift
      03' Alfa Romeo 156 SW 2.4 jtd Nero Metallico

Comment

На 147 със 185/65 изглеждат малко празни калниците, с височина 60 да не стане като вагонетка?

Comment

Предполагам, че ще е така, но поне двата размера ги дават допустими като заместител.Разликата не е толкова голяма. Виждал съм 147-ци с такъв размер, не изглежда много добре, но за зимата ще се прежаля

Comment

Какво и е на зимата, че всички се прежалвате да карате с ламаринени джанти и несъответващи на автомобила гуми? Сложи си нормалните гуми и хубавите джанти и си карай красивата кола!
            Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Първоначално публикувано от GammaRay Покажи съобщение
              Какво и е на зимата, че всички се прежалвате да карате с ламаринени джанти и несъответващи на автомобила гуми? Сложи си нормалните гуми и хубавите джанти и си карай красивата кола!
              Плашат се да не си строшат алуминките, но те реално са по-здрави на удар от ламаринените.

Comment

И зиме и лете,"халуминтъ" на колелетата,не живеем в сибир Уеее ей за лятоска OZ. Зимуска,ориджиналдЪ тилифони 15"

-----------
                Пай сеее ...
                Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Не знам защо решихте, че ще ги слагам на железарки ще потърся някви прилични алуминиеви и те така. То вече не знам дали има зима въобще, но знае ли се може да удари рязко тази година

Comment

Дали алуминиеви,или стоманени все тая,важното е да са 8.Прехвърлянето на гуми изобщо не е желателно.
                    П.П. Три зими карам с 185/60/15 ,просто колата става с около 3см. по ниска(спрямо 205/55/16).При 156 няма никакъв проблем.
                    Last edited by radiboy; d.m.y г., 20:10.
                    Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Аз две зими карам с 195/60/15, гумите са още с 6-7 мм грайфер, но сега купувам нови 195/65/15 и се раждам, че ми писна да ми опира кората и предната броня през зимата.
                      156 Sportwagon 02'

Comment

Working...
                      X